29/04/2021 Online kurser for undervisere i TxtAnalyser

Du kan læse mere om kurserne her.

08/04/2021 EVA - Tema om undervisning af ordblinde elever i folkeskolen

EVA netop har lavet en temaside om, hvordan vi kan understøtte arbejdet med de ordblinde elever.

Udover de to store rapporter er der lavet pixiudgaver på følgende emner:

Sådan understøtter skoleledelsen bedst ordblinde elever

Sådan kan forvaltningen bedst støtte skolernes arbejde med ordblinde elever

Sådan samarbejder skolerne med forældrene til ordblinde elever

På siden er der også et par letlæselige artikler.

Du finder siden her: https://www.eva.dk/ordblinde

06/04/2021 Prøveforberedende forløb i Dansk, Matematik og Engelsk

Eleverne har brug for grundlæggende viden om prøverne og hensigtsmæssige arbejdsstrategier, så de føler sig godt forberedte og trygge til prøverne.

Der er undervisningsforløb til følgende prøver

Dansk:

• Klar til retskrivningsprøven

• Klar til læseprøven

• Klar til prøven i skriftlig fremstilling

• Klar til prøven i mundtlig fremstilling

Matematik:

• Klar til prøven i matematik uden hjælpemidler

• Klar til prøven i matematik med hjælpemidler

Engelsk:

• Klar til den mundtlige prøve i engelsk

01/04/2021 Sproglig udvikling (ændring)

Vejledningen til det tværgående tema ”sproglig udvikling” er blevet justeret.

Du finder vejledningen her:

12/03/2021 DR Lær - DRs skattekiste med forløb

Danmarks Radio har åbnet for skattekisten af medier, og samlet det til forløb for både store og små.

Find de mange muligheder på dr.dk/lær

SPIRE er for dagtilbudsbørn, forældre og pædagoger.

SKOLE er for elever, forældre og lærere.

STUDIE er for unge på ungdomsuddannelserne og deres undervisere.

20/09/2020 FN's Verdensmål

Den 25. september 2015 vedtog verdens ledere 17 nye mål, hvis formål er at sikre en bedre og mere bæredygtig verden for både os selv og vore efterkommere. Fra den dag forpligtede Danmark – sammen med resten af FN’s medlemslande – sig til at gøre sit ypperste for at efterleve de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Kompendiet "FN's verdensmål - kompendium til undervisere" indeholder links, materialer og gode ideer til alle klassetrin og er udviklet med støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje. Kompendiet fungerer bedst digitalt, da alle links er indlejret i teksten.

Ungdomsbyens verdensmålskompendium. 4. udgave.pdf

29/06/2020 Biodiversitetsmaterialer og konkurrence

Få inspiration til arbejdet med Maker-teknologier.

Fra i dag kan man via www.idekonkurrencen.dk hente et gratis læringsforløb med tre separate undervisningsmoduler, der giver ideer og øvelser til at undersøge biodiversitet og grønne uderum i skolegården. Læringsforløbet er udformet af Herlev kommune og Danske Anlægsgartnere med midler fra VILLUM FONDEN.

Materialet er som udgangspunkt udarbejdet med faget natur/teknologi for folkeskolens 5. og 6. klasser for øje, men der er desuden forslag til at udvide med øvelser inden for Dansk og Matematik og forløbene kan modificeres til andre klassetrin.

Til forløbet hører en konkurrence , hvor 5. og 6. klasserne skal dyste om at designe det fedeste grønne uderum på deres skole. Der er 7000 kr. til klassekassen på højkant og alle skoler kan deltage. Du kan læse meget mere på www.idekonkurrencen.dk

16/03/2020 Makerday - Åbent Hus arrangement i Hedensted

Få inspiration til arbejdet med Maker-teknologier.

Den lokale virksomhed Procraft, afholder dette arrangement, hvor der på et par timer vil være mulighed for at se og høre forskellige oplæg. Arrangementet er åbent fra 9.30 - 17.00, og det vil ca. hver halve time blive gentaget de forskellige oplæg.

Tilmelding i bunden af siden, der linkes til herunder.

06/08/2019 Txt Analyser for Mellemtrin og Udskoling

121 Dansklærere fra mellemtrin og udskoling har i uge 32 fornøjelsen af at få Txt Analyser gennemgået af Sisse fra WizKids.

Programmet er indkøbt kommunalt for en 3-årig periode.