Naturfag

NATURFAGENE UD AF BOKSEN

Få direkte besked når de åbner for tilmelding.

Tilmeld dig deres nyhedsbrev og få direkte besked, når de åbner for tilmelding til årets konference.

STEAM Sprinter

Insero har udviklet en række undervisningsaktiviteter til både indskoling og mellemtrinnet, der lader eleverne undersøge naturfaglige fænomener, og som samtidig kan afvikles udendørs. Insero medbringer alt materiale - nyvasket og rengjort, og faciliterer i samarbejde med dig undervisningen. Aktiviteterne kan afvikles enkeltvis eller kombineres efter dine ønsker. Hvert forløb er rammesat til cirka 45 minutter.

Naturfagsmaraton

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag. Naturfagsmaraton giver dig og dine elever unik erfaring med undersøgende og praktisk undervisning på tværs af matematik, håndværk og design og natur/teknologi.

Se mere her.

Forløbet kræver tilmelding. Alle 6. klasser i Hedensted Kommune skal deltage.

FREMTIDENS BIL

Når Kevin Magnussen sidder i sin Formel 1-racer, kan han accelerere fra nul til 100 på under to sekunder. Det er hurtigere end et kampfly. Nye teknologier gør ikke kun racerbiler mere kraftfulde; de skubber også til grænserne for, hvad en familiebil kan i fremtiden.

Fremtidens Bil er et undervisningsforløb til elever i 7. til 10. klasse. Her skal eleverne gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvilken biltype og finansiering der passer til deres families behov samt bilens klimapåvirkning.

Se mere her.

Forløbet indeholder både lærervejledning og undervisningsmaterialer.

Byg Bæredygtigt

Alle taler om bæredygtighed, og hvordan vi kan mindske vores klimafodspor ved at spise mindre kød, flyve mindre, genbruge mere og fokusere på grøn energi. Byggebranchen er en indflydelsesrig spiller, når det gælder om at løfte ansvaret i klimaindsatsen. De deltager aktivt i at fremme FN's 17 verdensmål om bæredygtig udvikling.

Byg Bæredygtigt er et undervisningsforløb for elever i 7. til 10. klasse, hvor eleverne gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed skal undersøge fremtidens bæredygtige byggetrends.

Se mere her.

Forløbet indeholder både lærervejledning og undervisningsmaterialer.

Målrettet geografi og biologi i udskolingen men kan også bruges i f.eks. samfundsfag eller tværfaglige forløb.

Med støtte fra Miljø- og Fødevareministeriets “Puljen til Grønne Ildsjæle” samt Friluftsrådet

Målrettet samfundsfag og geografi i udskolingen men kan også bruges i f.eks. biologi eller tværfaglige forløb.

Med støtte fra Danidas oplysningsbevilling

Målrettet naturfagene i udskolingen

Med støtte fra Energifonden

Målrettet geografi, biologi, fysik/kemi og samfundsfag

Tværgående emner: Innovation og entreprenørskab samt IT og medier

Fagligt indhold: Inkluderer emner som drivhuseffekten og kulstofkredsløbet, menneskets indvirken på klimaet, forbrug, ressourcer, affald, fødevarer mv.

Kapitel 1: Introduktion
Kapitel 2: Drivhuseffekten og kulstofkredsløbet
Kapitel 3: Menneskets påvirkning
Kapitel 4: Klimaforandringer
Kapitel 5: Forbrug
Kapitel 6: Naturressourcer
Kapitel 7: Affald
Kapitel 8: Klima og Mad

Med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler

I materialet her finder du en række moduler, der belyser madspild fra flere forskellige vinkler. Materialet er udarbejdet af CONCITOs Klimaambassade i samarbejde med Demokratiskolen og målrettet udskolingen. Det kan for eksempel passe ind i madkundskabs- og samfundsfagsundervisningen.

Formålet med materialet er at introducere eleverne til konsekvenserne af madspild og give dem viden, redskaber og erfaringer til at udvikle ideer og løsninger, som kan mindske madspild lokalt i deres hjem og kommune. Modulerne er opbygget, så man selv kan opbygge det forløb, der passer til den tid I har afsat og det niveau, klassen befinder sig på. De introducerende moduler varierer fra 1-2 lektioners varighed, og kan bruges alene eller i kombination med hinanden. De udvidede moduler strækker sig over flere lektioner, hvoraf nogle moduler fordeler sig over flere dage.

Temaer:

1. Introduktion til klima og bæredygtighed