Der er i Hedensted Kommune obligatorisk praktik på alle folkeskolerne. De fleste skoler har indført 2 praktikforløb, og de er placeret i perioden ultimo 7.klasse til ultimo 9 kl. Den enkelte skole fastlægger selv placering og omfang af praktikkerne. Ønsker elev og forældre praktik ud over denne ene uge, træffes afgørelsen af skolens leder.
Eleverne skal selv finde praktikpladsen, gerne i samarbejde med forældrene. Uddannelsesvejlederen kickstarter forløbet med et oplæg for alle klasser.
Når eleven har fundet sin praktik så indtaster eleven sit praktikønsker i ung.unoung.dk under fanen PRAKTIK. Derefter sørger Uddannelsesvejledningen for at formidle den, dvs. at der laves et praktikbrev, dette brev sendes til virksomheden og forældrene.
Eleven kan selv finde og printe en praktikseddel på ung.unoung.dk. Har du som lærer brug for at printe en praktikseddel, så kan du finde den HER
Seddel til refusion af kørselsudgifter findes HER
Du kan som lærer finde oversigt over elevernes praktiksteder på skole.unoung.dk
SÆRPRAKTIK: Ud over den obligatoriske praktik kan elever søge om at komme i særpraktik. Særpraktik er særligt udbudte praktikforløb og tilbuddene kan varierer fra år til år. I 2024/2025 kan der søges særpraktik hos: Forsvaret, Plastmager, Århus Universitet, Regionshospitalet Horsens, TV2 Østjylland, TV Syd, LEGO, Social - og sundhedsområdet i Hedensted, Visuelt Gymnasium i Horsens, Bygholm Dyrehospital, Iværksætteruge i Hedensted og Folketinget.
Uddannelsesvejlederen informerer om disse særpraktikker, og der lægges information ud på AULA til forældre og unge.
Eleven skal være opmærksom på, at de aktivt skal gøre nogle ting for at komme af sted. Det kan være, at de skal skrive en ansøgning, udfylde et skema eller andet. Eleven og forældrene står derefter selv for tilmeldingen. Vær opmærksom på, at der er begrænsede pladser.
Se oversigt over særpraktikker samt ansøgningsprocedurer her: Oversigt over særpraktik
Find opgaver til for- og efterbehandling af praktik